Imotski'PlayGround.Networks|Team

Multigaming since 2006


  Imotski za Uskrsne blagadne pun ko šipak

  Share
  avatar
  DarKy
  Admin

  Number of posts : 166
  Age : 27
  Location : Imotski
  Points : 370
  Registration date : 2009-03-05

  Imotski za Uskrsne blagadne pun ko šipak

  Post  DarKy on Tue Apr 14, 2009 11:33 am


  Uskrsne blagdane u rodnom Imotskom i Imotskoj krajini proveli su brojni Imoćani koji žive i rade u mnogim gradovima Hrvatske i Europe. Prema gužvama na prometnicama, ali i u kafićima, na šetnicama dalo bi se zaključiti da ih je u Imotski pristiglo mnoštvo. Vidjelo se to i u mnogim procesijama na Veliki petak od Slivna do Biorina. Tisuće hodočasnika kretalo se satima po kamenjaru i putovima križa. Ipak, najveličanstvenije je bilo na noćnoj procesiji na Veliki petak ulicama Imotskog. Nekoliko tisuća vjernika uz pučke korizmene napjeve hodalo je za križem. Prozori kuća bili su osvijetljeni svijećama.
  Jedina crna točka te veličanstvenosti bili su vlasnici nekoliko kafića u samom središtu Imotskog koji se nisu udostojili na deset minuta zatvoriti svoje objekte dok mnoštvo u procesiji ne prođe. Zbog toga je i reakcija većine građana bila vrlo oštra te upućena putem valova lokalnog radija.
  I na sam Uskrs ulice Imotskog bile su prenatrpane automobilima, a tradicionalna nagradna igra Radio postaje Imotski u pronalaženju uskrsnog jaja izazvala je također veliki zanimanje, posebno mladih.


  _________________

   Current date/time is Fri Dec 14, 2018 9:45 am